Lost trails. U.S.A. in Flanders during the First World War - Vergeten sporen. V.S. in Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op 14 juni 2013 stelde de Stad Waregem twee fietsroutes voor die relicten en stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog aandoen. Eén ervan passeert door Kruishoutem ! U fietst in het spoor van de Amerikaanse soldaten die op het einde van ‘den Grooten Oorlog’ oprukten van Waregem richting Schelde.

lost trails fietsroute

Na de Amerikaanse begraafplaats Flanders Field (grens Waregem-Wortegem) gaat de 63 km lange tocht langs de Spitaalbossen, Moregem, het Amerikaans monument op het Tacambaroplein te Oudenaarde, de Ohiobrug in Eine, brouwerij Tsjoen te Wannegem en het kasteel van Herlegem, om zo terug te keren naar Waregem.

Deze fietsroute kwam tot stand met de medewerking van de heem- en geschiedkundige Kring Hultheim, die de historische input gaf betreffende de spionagegroep 8540 van Wannegem en de rol die kasteelheer Adolphe Van Pottelsberghe de la Potterie speelde bij de bevrijding van Kruishoutem in 1918.

De kaart met fietsroute kan worden besteld bij de Stadsdiensten van Waregem t.a.v. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel. 056/62.12.38.  

Zie ook: