Albert de Vos kind van deLeie Albert De Vos, geboren te Grammene op 15 april 1920, werd in 1968 pastoor te Wannegem-Lede. Hij stierf er op 5 juli 2005.

Debuterend als schrijver van poëzie voor doodsantsjes van zijn overleden parochianen, ontwikkelde hij zich tot een volwaardig dichter die 14 bundels uitgaf. EH De Vos was een verfijnd kunstenminnaar en levensgenieter met een kennersoog voor Franse wijnen en Duitse dichters. Goethe en Schiller waren altijd bij de hand. Hij was opmerkzaam, medelevend en doortastend. Dit alles vindt de aandachtige lezer terug in zijn poëzie. 

Op Allerheiligen 2004 richtten Hultheim, het Davids- en Willemsfonds in de Sint-Machutuskerk te Wannegem een poëzie-avond in op basis van zijn bidprentgedichten. Kort voor zijn dood werd Albert De Vos gehuldigd met de Doctor Ferdinand Snellaertprijs, een onderscheiding die door de Vereniging van Vlaamsnationale Auteurs wordt uitgereikt.

De Vos kreeg postuum in Wannegem-Lede een straat naar hem genoemd en werd in 2013 door Hultheim opgenomen in de Eregalerij van Krasse Kruishoutemnaren. Het is wachten op een uitgave van zijn verzameld werk.